Strandwielen

Strandwielen zijn handige wielen om een boot voor een korte afstand mee te vervoeren!

Deze wielen kunnen aan de spiegel van de boot worden bevestigd zodat de wielen onder de boot komen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zoals een opklapbare uitvoering met vergrendel systeem. Deze wielen kunnen naar boven gehaald wanneer de boot in het water drijft en bij aankomst op het strand naar beneden worden gedaan om de boot uit het water te trekken. Strandwielen worden met name gebruikt onder een Rubberboot of RIB Boot maar ook onder andere type boten.

Strandwielen Rubberboot


Vaak worden strandwielen gebruikt voor een Rubberboot of RIB boot. Omdat een rubberboot eenvoudig mee te nemen is op vakantie naar bijvoorbeeld een camping kan dit goed gecombineerd worden met strandwielen. De rubberboot kan naast de camper of caravan worden geplaatst om vervolgens naar het strand te rijden. Echter wanneer het strand ver van de campingplaats is raden wij aan om een strandtrailer aan te schaffen. Deze is steviger en makkelijker te tillen dan een rubberboot met wielen.

Strandwielen Advies


De strandwielen zijn heel handig doordat de eenvoudig in gebruik zijn zonder te hoeven tillen of de wielen te monteren en demonteren voor of na het varen. Een nadeel is dat Strandwielen slecht tegen kuilen kunnen door het gewicht van de boot en motor. Wanneer het een zware boot met motor combinatie is raden wij aan op een strandtrailer aan te schaffen. Dit model transportmiddel heeft een hoger draagvermogen door de verdeling van het gewicht over de strandtrailer. Een Strandtrailer is ook verkrijgbaar in een aluminium demontabele uitvoering waardoor deze makkelijk mee te nemen is op vakantie in bijvoorbeeld caravan of camper. Maar ook in de auto voor een dagje varen.

Rubberboot Vervoeren


Een veelgestelde vraag is of de strandwielen ook gebruikt kunnen worden om de boot achter de auto te vervoeren. Dit is niet mogelijk, dit geldt ook voor een strandtrailer. Voor het vervoeren van een boot over de weg is een wegtrailer nodig. In ons assortiment boottrailers hebben wij wegtrailers voor Rubberboten en RIB Boten. Een Rubberboot Trailer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Voor een RIB Boot is één ander model nodig dan voor een Rubberboot door het verschil tussen de bodems.

Showroom & Klantenservice Maandag t/m Zaterdag 10:00-17:00 | Vragen? 0513-785550