Menu
EUR

Rubberboot Reparatie

37 Producten
Toon:
HIBO HIBO PVC Rubberboot 2 componenten Reparatie Set
HIBO
HIBO PVC Rubberboot 2 componenten Reparatie Set
€45,00 €37,19 €34,99 €28,92
 
HIBO HIBO PVC Rubberboot Reparatieset 2 componenten 500 ml
HIBO
HIBO PVC Rubberboot Reparatieset 2 componenten 500 ml
€50,00 €41,32 €34,99 €28,92
 
HIBO HIBO PVC Rubberboot Reparatieset 2 componenten 850 ml
HIBO
HIBO PVC Rubberboot Reparatieset 2 componenten 850 ml
€55,00 €45,45 €39,99 €33,05
 
HIBO HIBO PVC Lijm 65 ml
HIBO
HIBO PVC Lijm 65 ml
€9,99 €8,26
 
HIBO HIBO Rubberboot PVC Lijm
HIBO
HIBO Rubberboot PVC Lijm
€5,00 €4,13
 
HIBO HIBO Reparatie Set Rood
HIBO
HIBO Reparatie Set Rood
€16,50 €13,64
 
HIBO HIBO Reparatie Set Donkergrijs
HIBO
HIBO Reparatie Set Donkergrijs
€16,50 €13,64
 
HIBO HIBO Reparatie Set Lichtgrijs
HIBO
HIBO Reparatie Set Lichtgrijs
€16,50 €13,64
 
HIBO HIBO Reparatie Set Donkerblauw
HIBO
HIBO Reparatie Set Donkerblauw
€16,50 €13,64
 
HIBO HIBO Reparatie Set Zwart
HIBO
HIBO Reparatie Set Zwart
€16,50 €13,64
 
Toon 1 - 24 van 37

Rubberboot reparatie?

Heeft uw rubberboot een lekkage? Dit kan door verschillende redenen gebeurd zijn. Allereerst is het belangrijk om op te sporen waar de lekkage zich bevindt. Wanneer het lek gevonden is kan er beoordeeld worden hoe de rubberboot repareren. Vaak is een reparatie goed uit te voeren en is een nieuwe rubberboot niet nodig.

De beste manier om de lekkage te vinden is door zeepsop in een plantenspuit te doen. Vervolgens spuit je de zeepsop op het doek en de naden. Op het plek van de lekkage ontstaan dan luchtbellen. De meeste rubberboten zijn gemaakt van pvc doek. Hiervoor zijn dan ook producten nodig geschikt voor pvc rubberboten.

Hoe repareer je een rubberboot?

Belangrijk bij het aanschaffen van de juiste benodigdheden voor het repareren van de opblaasboot is de de plek en grootte van de lekkage. Hieronder een aantal mogelijke lekkages.

Scheur in het PVC: Wanneer er één of meerdere scheuren in het PVC zitten vraagt dit grote reparaties. Een dergelijke. reparatie is niet onzichtbaar uit te voeren. De grotere lekken kunnen gerepareerd worden met PVC 2 componenten lijm. Wel is het belangrijk dat de lekkage zich niet dichtbij een naad bevindt. Bij de herstelwerkzaamheden dien je het oppervlak eerst te schoonmaken.

Gaatje in het PVC: Onder een gaatje verstaan wij klein scheurtjes kleiner dan een vingertop. Dit kan ontstaan zijn door een klein scherp voorwerp zoals bijvoorbeeld een steen. Dit is het beste te repareren met McNett Aquasure. Deze lijm vult het gaatje en zet tijdens het drogen uit waardoor de lekkage opgelost is. De rubberboot reparatie met McNett Aquasure is een vrijwel onzichtbare reparatie.

Lekkage op een naad: Een lek gevonden op een naad? Deze reparatie is iets meer werk dan de voorgaande twee benoemde reparaties. Hierbij is het belangrijk wanneer het stukje rondom het verzwakt is mee te nemen bij het plakken. Verwijder allereerst de lijmresten en vergeet hierbij niet de hoeken mee te nemen. Breng nu McNett Aquasure lijm aan en druk stukje pvc goed aan. Laat nu volgens voorschriften drogen.

De juiste materialen om je rubberboot te plakken

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van rubberboten kunnen wij goed adviseren over het rubberboot plakken. Voor een vakkundige rubberboot reparatie zijn goede materialen nodig. Er zijn vele verschillende producten verkrijgbaar. Onze ervaring met het italiaanse merk Adeco is erg goed voor een langdurig resultaat. Het merk Adeco heeft de collecties Adegrip voor pvc rubberboten en Adeprene voor neopreen/hypalon boten. Met deze producten is de reparatie van een rubberboot!

Rubberboot ventiel lekkage oplossen

Een veel voorkomende lekkage waar men het vaak niet zoekt is bij de ventielen van de rubberboot. Bij een ventiel kan een lekkage ontstaan wanneer het ventiel niet vast zit in de rubberboot. Dit kan bijvoorbeeld door trilling zijn losgeraakt. Met een ventiel sleutel kan het ventiel worden aangedraaid waardoor het weer vast zit en het lek is opgelost. Wanneer dit niet de oplossing is kan het zijn dat het rubber tussen het pvc en het kunststof ventiel is uitgedroogd en hierdoor niet afdicht. In dat geval kan het beste het complete ventiel worden vervangen.

Rubberboot Reparatieset voor snelle reparatie

In het assortiment hebben wij complete reparatiesetjes. Bijvoorbeeld in een handige oranje koker om zo mee te nemen voor kleine en snelle reparaties. Hierbij kan er gekozen worden tussen verschillende kleuren pvc stukjes zodat de plakker zo min mogelijk opvalt. Knippen om vervolgens met pvc lijm aan te brengen op het rubber.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!